Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ιστορικοί χάρτες online

Μια δυνατότητα για ενα χαρτογραφικό ταξίδι μέσα από ιστορικούς χάρτες. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης χρονολογικά αλλά και ανα γεωγραφική περιοχή.

9 σχόλια:

  1. Πώς το έπαθες και λες κάτι καλό για την ιστορία;;;Φούρνος γκρεμίστηκε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν άντεξες νικόλη, πετάχτηκες!-.-
    δεν ειπα καλό για την ιστορια. και ειναι τυχαιο που συνδυαζεται παντα με τη γεωγραφια; τα δυο κακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προκάλεσες!!ΧΑΧΑ!!Δεν είχα ουδεμία πρόθεση να το κάνω,αλλά όποιος παίζει με τα κάρβουνα να είναι έτοιμος για τη φωτιά!!

      Δεν είναι τυχαίο!!Τα δυο υπέρτατα αντικείμενα μαζί με την φιλοσοφία και την γεωπολιτική είναι φυσιολογικό να συνδυάζονται!!!Αλλά τι να πεις;;Πρέπει να σπουδάσεις λίγο την ιστορία για να καταλάβεις πόσο ανώτερη είναι από τη φιλολοτζι!!ΧΑΧΑΧΑ!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΗ ΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ εχω προσφατα τραυματα...γρρρ...:/ μου θυμιζει και το ΦΠΨ...ξαναγρρρ...

      τι λεεεεεε???αλήθεια; το ξερεις οτι ειστε ενα παρακλάδι της φιλολογιας.. χωρις εμας τιποτα δεν ειστε οι ιστορικοι! Μπορεις να κανεις εσυ μεθαυριο λογοτεχνια ή γλώσσα; ενω εγω μπορω να κανω ιστορια (μακρια απο μας, αλλά λέμε!)

      Διαγραφή
    3. Φιλοσοφία,φιλοσοφία!!!!Και όχι νεύρα εδώ!!Κατωωω,κάτωω!!Κακό κορίτσι!!ΧΑΧΑΧΑ!!!

      Λάθος εσείς είστε παρακλάδι μας!!Εσείς μελετάτε τη γλώσσα για τη γλώσσα βγάζοντας από τη μύγα ξύγκι!!Εμείς μελετάμε τις ανθρωπινες κοινωνιες σαν συνολο από την αρχή μέχρι το σήμερα και μπορούμε να καταλα΄βουμε τι συμβαίνει γύρω μας πάρα πολύ καλά χωρίς να τρομοκρατούμαστε!!!Σας χρησιμοποιούμε μόνο για τις πηγές μας!!Μπορώ γιατί κάνω ήδη!!Και πίστεψε με δε μπορείς γιατί η ιστορία χρείαζεται κάψιμοοο!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!(Αιντε βρε το πρώτο σου μάθημα διδασκαλιας να είναι ένα ιστορικό!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Έτσι αφού τη λατρεύεις τόσο!!ΧΑΧΑ!)

      Διαγραφή
    4. σωπα;;;μας δουλεύεις; αληθεια τα πιστευεις; ελα τωρα!!!
      εμεις διδασκουμε απ' όλα, είμαστε πολυμήχανοι σαν τον οδυσσεα ενα πράγμα , αλλά τι λεω δεν κάνετε ομηρο...

      καλά ας διδαξω εγω κι ας ειναι και ιστορια..μουαχαχα... δε με νοιαζει...

      Διαγραφή
    5. Είμεθα καλύτεροι!!Διδάσκετε από όλα εκτός από ιστορία!!Η ιστορία χρειαζεται τεραστια μελετη,δεν είναι παπαγαλία,δεν είναι κάτι τέτοιο,είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο,είναι κοινωνικά φαινόμενα δρώντα στις κοινωνίες!!!

      Κάνουμε όμως ιστορικές πηγές και τον Όμηρο τον κάναμε ως ιστορική κοινωνία,το περίφημο Ομηρικό Ζήτημα!!

      Μπλα,μπλα!!Ιστορία και μόνο ιστορία ρε!!ΧΑΧΑΧΑ!!Όχι λογοτεχνία!!ΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
    6. το περιφημο ομηρικο ζητημα φιλε νικο, ειναι 10 σελίδες στην εισαγωγη των 100 φύλλων μας.. μη μας τρελαίνεις! αποδεξουν την ἠττα.. κι αν θες να μιλησουν οι αριθμοι, δες τις βασεις της φιλολογιας και της ιστοριας για τις πανελλαδικες..!

      Φυσικά και κάνουμε ιστορια. Ενας απο τους καλυτερους καθηγητες που ειχα στο φροντ τελειωσε γιαννενα φιλολογια...
      η γνωση μας ειναι πολυπλευρη, δεν κοιταμε μονο πηγες, βλεπουμε συγγραφεις, μυθους, γεγονότα, γλωσσικά φαινομενα, έργα και πολλά...

      κουραστηκα, νυσταξα, πηγε 2... αντε νύχτα ταπεινο ιστορικοπουλο!!:P

      ΥΓ:Ειπες οχι λογοτεχνια; τώρα το ειδα... δε θα μιλησω γιατι ειμαι ευγενικη καταβάθος και καλός άνθρωπος. Πού ειναι ο διονυσης; χαχαχα
      αντε γεια!

      Διαγραφή