Τρίτη 9 Απριλίου 2013

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού 2013



Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 θα διεξαχθεί ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού 2013, ο οποίος αφορά στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων  (Ε' και Στ') των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Ο διαγωνισμός  διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ)  και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Φέτος ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί δοκιμαστικά, πιλοτικά σε εξεταστικά κέντρα οκτώ μεγάλων πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Ηράκλειο, Ρόδος, Ιωάννινα) µε την οργανωτική ευθύνη των τοπικών παραρτημάτων της ΕΕΦ. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια 2 ώρες (09:30-11:30 το πρωί με χρόνο προσέλευσης  μισή  ώρα  πριν  την  έναρξη ). Για τη Λάρισα ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ευθύνη της Τοπικής Επιτροπής του Διαγωνισμού με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και του τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΦ στο κτίριο του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19).
Από κάθε σχολική μονάδα είναι δυνατή η συμμετοχή έως έξι (6) μαθητών ανά τάξη και έως τριών (3)  μαθητών ανά τμήμα στην  περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα των δύο τμημάτων  από κάθε τάξη.
Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων καθώς και η αξιολόγηση θα γίνει από την Επιστημονική/Εκπαιδευτική Επιτροπή του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικών για  το Δημοτικό υπό την εποπτεία του καθηγητή του Παν. Αθηνών  Γεωργίου Θ. Καλκάνη.
Οι πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση
Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καθορισμένη «εξεταστέα ύλη» για τον Διαγωνισμό.  Τα ερωτήματα θα αφορούν σε θεματικές οι οποίες θα έχουν γενικά διδαχθεί στα  σχολεία μέχρι την εβδομάδα του Διαγωνισμού σύμφωνα με τη σειρά των περιεχομένων των βιβλίων. Πληροφορίες και ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο του Εργαστηρίου http://micro-kosmos.uoa.gr => οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες ΦΥΣΙΚΗΣ.=> οι Διαγωνισμοί Φυσικών Δημοτικού 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου